| Διατροφή σε όλα τα στάδια της ζωής |

Διατροφή για βρέφη και παιδιά
βρεφική και παιδική διατροφή

Βρεφική και παιδική διατροφή

Αδιαμφισβήτητα η διατροφή μας στα πρώτα στάδια της ζωής είναι και η πιο σημαντική, καθώς επηρεάζει και καθορίζει τη νοητική και σωματική μας ανάπτυξη. Η παιδική ηλικία περιλαμβάνει συνήθως την προσχολική και σχολική ηλικία.
Κατά την παιδική ηλικία, τα παιδιά διαμορφώνουν την προσωπική τους άποψη για το φαγητό και κάνουν επιλογές. Σημαντικός παράγοντας για τις επιλογές τους διαδραματίζει το περιβάλλον που μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται.
Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρούν ένα υγιές βάρος και να προσλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρος, βιταμίνες και επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης.

Διατροφή στους ενήλικες

Κατά την ενήλικη διατροφή δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Επιπλέον, υπάρχει ανάγκη για επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, καλά λιπαρά και να καλύπτουν τις ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα.

Είναι εξίσου σημαντικό οι ενήλικες να κινητοποιούνται και να εντάξουν τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους.

διατροφή για ενήλικες
Διατροφή κατά την τρίτη ηλικία

Διατροφή στην τρίτη ηλικία

Με την πάροδο των χρόνων, μειώνονται πολλές από τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Υπάρχει μεγαλύτερος καταβολισμός των μυών, μειώνεται ο μεταβολισμός, μειώνεται το ποσοστό νερού στο σώμα, παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διάθεση και την όρεξη. 

Έτσι, όσοι ανήκουν στην τρίτη ηλικία είναι σημαντικό να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, να περπατάνε, να βγαίνουν στον ήλιο και φροντίζουν τον εαυτό τους.

Scroll to Top