Υγιεινή σπιτική granola
- 200 γρ. βρώμη ή αλεύρι βρώμης
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης (σύκα, κράνμπερι, σταφίδες κ.λπ.)
- 50 γρ. ξηροί καρποί σε μικρά κομματάκια (αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσποροι κ.λπ.)
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ανακατεύουμε τη βρώμη, το μέλι και το λάδι σε ένα μπολ και απλώνουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 7-8 λεπτά.
4. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε έξω να κρυώσει.
5. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ξανά.
6. Φυλάμε την σπιτική granola σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Υγιεινή σπιτική granola
- 200 γρ. βρώμη ή αλεύρι βρώμης
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης (σύκα, κράνμπερι, σταφίδες κ.λπ.)
- 50 γρ. ξηροί καρποί σε μικρά κομματάκια (αμύγδαλα, καρύδια, ηλιόσποροι κ.λπ.)
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ανακατεύουμε τη βρώμη, το μέλι και το λάδι σε ένα μπολ και απλώνουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 7-8 λεπτά.
4. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε έξω να κρυώσει.
5. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ξανά.
6. Φυλάμε την σπιτική granola σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
(kcal)
(gr)
(gr)
(gr)